Denominació d’origen: DO Alella
Tipus: Blanc amb pas per fusta
Varietats: Pansa i garnatxa blanca
Graduació: 12.5%
Valor afegit: Vi ecològic sense certificar i verema manual
Fermentació: Pansa (bóta de roure francés en lies més battonage), Garnatxa (dipòsit inox)
Criança: Pas per fusta (2 mesos)
Producció limitada.
Nota de tast
Color groc llimona pàl·lid amb tonalitats verdoses. En nas hi notem, en un inici, aromes florals (Lys) i fruites blanques (poma-pera) tot i que després hi apareixen fruites tropicals (exòtiques) i un lleuger aroma d’herba tallada.
En boca és sec, amb bona acidessa fruit del terroir de sauló i una lleugera salabró del Mediterrani. El pas de boca és equilibrat i rodó per una sensació de frescor que persisteix en tot el seu recorregut pel paladar.
Maridatges
Es molt agradable per prendre sol, en aperitius lleugers, amb marisc i peixos diversos, i amanides o arrossos i també amb planxa de garrí confitat.
Gramona Gessamí és un cupatge de Muscat, Muscat de Alexandria, Muscat de Frontignon, Sauvignon Blanc i Gewurztraminer. Les veremes es van realitzar segons el moment de maduresa de cada varietat.
MARIDATGES
Formatges de pasta suaus, Foie, Amanides poc condimentades, Cuina asiàtica, Sushi, Aperitiu, Pasta amb salsa de peix, Peix blau.
A la boca es presenta melós, fresc i untuós. Final llarg i untuós postgust que ens presenta notes de flors blanques i pell de cítrics.
Aquest vi blanc és un monovarietal de Pansa Blanca, com se li diu a la comarca del Maresme al Xarel.lo, de vinyes d plantades en sòls de sauló, un terreny arenós de color pràcticament blanc amb una gran permeabilitat i capacitat de retenció de la irradiació solar, i situades d’esquena al mar.
El raïm es va veremar al setembre i un cop al celler es premsar el raïm sencer, deixant-ne macerar un 15% amb les pells a baixa temperatura per tal d'aportar una major concentració aromàtica, i per acabar es fermenta tot el most molt lentament a una temperatura baixa de 16°C.
MARIDATGES
Amanides complexes, Aperitius, Aus, Cuina oriental, Foie, Fumats, Marisc a la graella, Pastes amb salsa de peix, Patés, Peix blanc a la graella, Peix blau
Afruitat i fresc, Sedós i intens.
Varietat : Macabeu I PARELLADA
Grau alcohòlic : 11%
Verema : Vi jove de tall mediterrani
tast :
COLOR : Groc pàl·lid brillant Matisos verdosos .
AROMA : Aromes primaris afruitats, que recorden a la poma, amb un fons de cítrics .
SABOR : Suau , equilibrat amb una delicada acidesa que li aporta frescor. Gust molt agradable ..
Per allargar converses entre amics aquest vi blanc, amb un lleuger pas per fusta, elaborat amb tres varietats que s’entenen molt bé entre elles: chardonnay, xarel·lo i sauvignon blanc.
Un vi de dues cares. La sauvignon blanc li dona un nas perfumat i floral. La xarel·lo, la chardonnay i un petit toc de fusta li aporta cos i un pas per boca complex i persistent.
Varietats
Chardonnay, Xarel·lo, Sauvignon Blanc,
Elaboració
Collita i selecció manual del raïm. Fermentació d'un mes en acer inoxidable del Sauvignon Blanc i el Xarel·lo i de dos mesos en botes del Chardonnay. S'estabilitza i es filtra lleugerament abans d'embotellar.
Criança
2 mesos de bota pel Chardonnay i battonage de les seves mares
Denominació d’origen: Penedès
Collita: 2020
Amb un perfecte equilibri de sucres i acidesa, s’han veremat les vinyes més velles de la hisenda a finals d’agost, tenint molt en compte el gust dels raïms, per tal de preservar les característiques varietals del fruit
Cupatge: 100% Chardonnay
Característiques organolèptiques:
Destaca per les seves aromes de fruites tropicals com el mango i la fruita de la passió, i tons florals de gran frescor. En boca és amable, amb bon cos i una acidesa molt equilibrada. Clàssic de la varietat Chardonnay, presenta una gran potència aromàtica i amplitud de boca
Varietats
Syrah, Merlot i Pinot Noir
Volum alcohòlic
14%
Elaboració
Viticultura ecològica i biodinàmica.
Catorze hores de maceració pre-fermentativa en fred amb la pell del raïm per extraure el color rubí natural.
Vinyes pròpies situades a l’Alt Penedès, a una altitud de 500m sobre el nivell del mar.
Nota de tast
Vista: Color rosat, d’aspecte net amb tonalitats de fruita madura. Amb caràcter.
Nas: Aromes de fruita vermella que recorden les cireres i l’esbarzerola.
Boca: Fresc, potent, sec amb marcada acidesa que conjuga molt bé amb l’alcohol. Una lleu astringència ens recorda aquestes dues varietats nobles.
Maridatge
Acompanya molt bé arrossos amb carn i cremosos (rissotto), embotits i pasta.
Elaboració
Syrah i Merlot
12%
Després d’anys de feina, amb la mirada posada en la vinya, presentem el Mustillant Rosat, procedent de raïm ecològic, que compta amb el segell CCPAE del Consell Català de la Producció Agrària i Ecològica.
Maceració pel.licular per obtenir el màxim potencial aromàtic de la varietat i aconseguir el color desitjat. Extracció del most flor i el most resultat d’un pre- msat suau. La primera fermentació es realitza a baixa temperatura ( 16 o C ). Per a la segona fermentació s’utilitza la soca de llevat seleccionada amb una durada suficient per a assegurar la presa d’escuma i la seva estabilitat.
Boca
És d’entrada llaminera, bon volum i estructura. Carbònic amable, fines perles que freguen el paladar. Magnífica acidesa que tanca. Un vi equilibrat, rodó i refres- cant.
Maridatge
Formidable com a aperitiu. Bon acompanyant per a productes frescos i lleugers. Ideal per a mariscs i peixos, arrossos i tot tipus de pastes .
Qui diu que els rosats no estan de moda? A la Curiosa tots la ronden! Un cupatge seleccionat de pinot noir i syrah per a un dels vins més llépols de la casa.
Estem davant un vi rosat, amb color rosa pàl·lid i brillant, amb intenses aromes de fruita vermella, especiat i balsàmic. En boca ens apareixen records de maduixes, mores i caramels de grosella. Fàcil de beure i, sobretot, de gaudir.
Varietats
Pinot Noir, Syrah
Elaboració
Fermentació de 25 dies a 16 ºC. Maceració molt curta (poques hores) abans de la fermentació. Estabilització per fred i filtració esterilitzant abans d'embotellar.
Criança
No en té
Nota de tast
Aspecte: intens, vermell cirera amb matisos violacis.
Nas: fruita negra madura i compota de prunes amb notes de tabac, espècies i tocs de xocolata negra.
Boca: estructurat, fi i elegant; postgust llarg amb un agradable final especiat.
Maridatge
Perfecte per a carns i plats amb formatges curats, verdures, llegums o pasta.
ORIGEN: Pla de Bages
VARIEDAD: Cabernet Sauvignon,
Mandó y Sumoll
GRADO ALCOHÓLICO: 13,50%
Llavors*
Un vi per recordar
Llavors arribà el Llavors. Un vi negre de La Vinyeta amb la fruitositat del raïm i la noblesa de la fusta. Un concepte jove, dinàmic i amb força que revisa l’essència més empordanesa. Principalment elaborat amb les característiques vinyes velles de Carinyena, ha estat criat cinc mesos en bótes noves de roure francès, hongarès i romanès. Una actitud innovadora, reflectida també en les reconegudes etiquetes del Llavors —Premi Laus 09—. Fragments de diaris recorden esdeveniments importants que han succeït durant la creació del vi. La versió més moderna d’un Vi de Tramuntana.
Varietats i percentatges: 100% garnatxa negra
Vinificació: Habitualment el raïm es cull manualment sobre la segona quinzena d’octubre. Un cop a celler, la fermentació es produeix lentament durant 15 dies en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada, macerant amb les pells per tal d’extreure el màxim color i mantenir el caràcter de les aromes varietals. Seguidament es realitza el premsat i, per tal de mantenir una temperatura estable, el vi es traspassa als cups de cairons on té lloc la fermentació malolàctica.
Criança i embotellat: Tot i que és un vi jove, es deixa reposar durant 3 mesos en bótes de roure perquè maduri, s’arrodoneixi i vagi deixant les impureses i pòsits. A continuació s’embotella per conservar totes les seves propietats.
NOTA DE CATA
Color vermell robí intens amb matisos violacis. Té una intensitat alta, amb records de fruites del bosc i espècies. És un vi molt golós, on hi trobem un sabor afruitat i carnós, en el que s’hi perceben els tanins madurs i suaus que li atorguen cos i personalitat. La via retronasal és persistent.
Maridatge: Combina molt bé amb tot tipus de carns blanques i vermelles. També pot acompanyar pastes, arrossos i embotits.
Varietats
60% Garnatxa negra i 40% Syrah
Vinyes
Procedents de vinyes d’ Escaladei i La Morera de Montsant.
Primera part de la fermentació amb llevat indígena.
Criança durant 10 mesos en barriques de roure de 300 litres (70%) i en dipòsits d’inoxidable (30%).
Presentació i tast
GRADUACIÓ I TEMPERATURA
PRESENTACIÓ Caixes de 6 ampolles de 75 cl.
GRAU ALCOHÒLIC 14.20%
TEMPERATURA DE SERVEI 15ºC
NOTES DE TAST
Vi de color intens, amb molta fruita en nas, molt ben embolcallada i respectada per la fusta. Notes d’espècies i d’herbes mediterrànies. Caràcter mineral marcat. Lleuger i fresc en boca, molt vellutat, bon final i post-gust.
La Tramuntana, anomenada Cercium a les cròniques dels historiadors romans, ha marcat des de sempre el caràcter de la gent i els vins de l’Empordà.
El vi CERCIUM prové de les vinyes de Mas Llunes, cultivades a Garriguella en terrenys aspres i molt influenciats per aquest fort vent del nord.
Elaboració
Les diferents varietats van fermentar separadament en dipòsits de fermentació inoxidables refrigerats, a una temperatura de 20ºC. Es van realitzar dos remuntats diaris, descubant als 20-25 dies de inici de fermentació, segons varietat. La prolongació de l’encubat es va determinar per tast.
La fermentació malolàctica es va realitzar en dipòsit.
Es va sotmetre a mínims tractaments de clarificació i filtració abans de l’embotellat.
Varietats
Garnatxa negra (46%), Carinyena (18%), Syrah (18%) i Cabernet Sauvignon (18%)
Nota de tast
Color cirera amb ribet violeta. Aroma, fresc, expressiu, intens, especiat, herbes silvestres i molt afruitat. En boca és fresc, ampli, estructurat, saborós, amb molta fruita i notes discretes de roure ben integrat.
Medalles
(2017) 90 punts Guia Peñin 2020
(2016) Medalla d’or en Concours Mundial de Bruxelles 2018
(2016) Medalla de plata en Vinari 2018
(2015) 91 punts Decanter 2017
(2015) Medalla d’or en Concours Mundial de Bruxelles 2017
VARIETATS
Carinyena negra (52%), Garnatxa negra (33%) i Syrah (15%)
Rhodes, l’actual Roses, fundada al segle VIII aC pels rodis, és la colònia grega més antiga de Catalunya i molt probablement, les serralades prelitorals de Rodes i l’Albera configuren el paisatge vitícola més antic de la península ibèrica.
La rosa vista des de sota, que decora l’etiqueta, és el símbol
de RHODES a les antigues monedes (dracmes) de la colònia.
El raïm provinent de vinyes de terreny de pissarra va ser
acuradament seleccionat manualment en el moment de la verema per aconseguir un grau de maduresa homogeni i òptim.
Les diferents varietats fermentaren per separat en dipòsits de
fermentació inoxidables refrigerats a una temperatura de 24/26ºC.
Es van realitzar dos remuntatges diaris, descubant als 30-40 dies de l'inici de la fermentació, segons varietat. La prolongació de l'encubat es va determinar per tast.
La fermentació malolàctica es realitzà en dipòsit.
Va envellir durant 12 mesos en bótes de roure francès.
Es va sotmetre a mínims tractaments de clarificació i filtració abans de l’embotellat.
Color cirera intens. Aroma concentrat, mineral, amb torrats de fruita molt madura i roure ben integrats i notes d'espècies i xocolata. En boca és potent, fresc, complex, mineral, balsàmic i trobem notes de fruita negra molt madura. Tanins madurs ben integrats.
2020 Medalla de plata Premis Vinari 2023
2019 Medalla d’or Premis Vinari 2022
2018 Medalla d’or Premis Vinari 2021
2017 9,54 punts Guia de Vins de Catalunya 2021
2016 92 punts Guia Peñin 2020
2014 Medalla de plata Concours Mundial de Bruxelles 2017
Medalla de plata Vinari 2016
2013 Medalla d’or Concours Mundial de Bruxelles 2016
Criança Criança en rima de més de 60 mesos.
Varietats 50 % Xarel·lo, 40% Macabeo, 10% Chardonnay. Vol. 12 %
Dosatge 8 grams/litre.
Brut Nature
Escumós Clàssic Penedès
Varietats
Xarel·lo, Macabeu i Chardonnay
Volum alcohòlic
12%
Denominació d’origen: Cava
Criança mínima: 60 mesos
Exclusivament de vinyes pròpies veremades a mà
Cupatge: 30% Macabeu, 60% Xarel·lo i 10% Parellada
Temperatura de servei: de 5ºC a 7ºC
Característiques organolèptiques: Color groc palla amb tons daurats brillants. Bombolla abundant molt petita i persistent, amb despreniment regular. Bona corona i perlat. Molt net i potent, encara que fi en nas. Aromes de llarga criança sobre pòsits amb fons de fruita i notes florals, que recorden les pomes fresques i la flor d’ametller. En boca és molt equilibrat, intens en sabors i rodó, de moderada acidesa i amb bona persistència. Ben estructurat, sec, saborós i suau, amb un final de boca elegant i llarg, unint perfectament aromes de fruites i de criança. Via retronasal àmplia, potent i complexa
150 cl
Denominació d’origen: Cava
Criança minima: 24 mesos
Exclusivament de vinyes pròpies veremades a mà
Cupatge: 26% Macabeu, 60% Xarel·lo i 14% Parellada
Temperatura de servei: de 5ºC a 7ºC
Característiques organolèptiques: Color groc palla brillant. Bombolla abundant molt petita i persistent, amb despreniment regular. Bona corona i perlat. Molt net i potent, encara que fi en nas. Aromes amb fons de fruita i notes florals, que recorden les pomes fresques i la flor d’ametller. En boca és molt equilibrat, intens en sabors i rodó, de moderada acidesa i amb bona persistència. Ben estructurat, sec, saborós i suau, amb un final de boca elegant i llarg, unint perfectament aromes de fruites i de criança. Via retronasal àmplia, potent i complexa
Denominació d’origen: Cava
Criança màxima: 24 mesos
Exclusivament de vinyes pròpies veremades a mà
Cupatge: 100% Garnatxa
Característiques organolèptiques: Presenta un pàl·lid i delicat color rosat. Té una bombolla petita i persistent amb un rosari fi, de despreniment vertical i corona molt bona. Intens i net aroma de criança sobre pòsits i fons de fruita, que recorden els fruits del bosc, amb gran complexitat d'aroma. Llaminer, harmònic, complex i elegant, resultant molt atractiu i d'àmplia via retronasal
Tots els drets reservats | Restaurant Xeflis,SL