Blog Post

Pèsols del Maresme a la Catalana

Recull de receptes nostres!

Per fer els Pèsols a la Catalana:

Ingredients per quatre persones:

- una ceba grossa
- tres tomàquets madurs
- un tronc de canyella
- una fulla de llorer
- una branca de menta
- dos talls de panxeta ( carn salada )
- un kg. de Pèsols
- una botifarra blanca
- una botifarra negra
- sal i aigua

Preparació:

Tallarem una ceba a daus petits, la sofregim amb tros de canyella i una fulla de llorer. Quan estigui daurada l'hi afegirem tres tomàquets sense llavors, a la que estiguin ben sofregits l'hi posarem la carn salada tallada a bocins i una branca de menta. Tot seguit l'hi posarem els pèsols ,els cobrirem d'aigua i els deixarem coure entre una hora i mitja i dues fins que redueixin. Un cop cuits, hi tirarem la sal i la botifarra blanca i negra, tallada a rodanxes. Cinc minuts de "xup-xup" i ja estarà acabat.

Les nostres resceptes

Autor/a Xeflis 25 May, 2018
INGREDIENTS: 6 Braons de Xai 1 Ceba grossa 4 Tomàquets madurs (Maresme, millor!) Oli d’Oliva Un polsim de farina Sal Pebre Moscatell Conyac ELABORACIÓ: Tallarem la ceba a daus petits i la reservem. Tallarem els tomàquets, esclafats i sense llavors i reservem. En una cassola hi posem un bon raig d'oli d'oliva i enrosi'm els braons, desossats i salpebrats, reservem. En la mateixa cassola, enrosi'm la ceba i tot segui, afeixi'm el tomàquet. Quan estiguin cuits, afeixi'm els braons, uns minuts i els girem. Hi posem un polsim de farina (amb gluten o sense). Els reguem amb una barreja de Moscatell i Brandi (Conyac) i al cap de dos minuts, els cobrim amb aigua. Deixem que coguin una hora aproximadament, fins que estiguin tendres. Els deixem reposar uns deu minuts i ja els tindrem. Bon profit!
Autor/a Xeflis 25 May, 2018
INGREDIENTS: 6 Braons de Xai 1 Ceba grossa 4 Tomàquets madurs (Maresme, millor!) Oli d’Oliva Un polsim de farina Sal Pebre Moscatell Conyac ELABORACIÓ: Tallarem la ceba a daus petits i la reservem. Tallarem els tomàquets, esclafats i sense llavors i reservem. En una cassola hi posem un bon raig d'oli d'oliva i enrosi'm els braons, desossats i salpebrats, reservem. En la mateixa cassola, enrosi'm la ceba i tot segui, afeixi'm el tomàquet. Quan estiguin cuits, afeixi'm els braons, uns minuts i els girem. Hi posem un polsim de farina (amb gluten o sense). Els reguem amb una barreja de Moscatell i Brandi (Conyac) i al cap de dos minuts, els cobrim amb aigua. Deixem que coguin una hora aproximadament, fins que estiguin tendres. Els deixem reposar uns deu minuts i ja els tindrem. Bon profit!
Share by: